فهرست مطالب

علوم و فنون منابع طبیعی - سال ششم شماره 2 (تابستان 1390)

نشریه علوم و فنون منابع طبیعی
سال ششم شماره 2 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا جوادی، غلامرضا زهتابیان، حسن احمدی، شمس الله ایوبی، محمد جعفری صفحه 1
    امروزه در اکثر مناطق جهان فرآیند فرسایش آبی و پیامدهای حاصل از آن از مهمترین مسایل زیست محیطی به شمار می رود که لزوم مطالعه این فرآیند امری ضروری به نظر می رسد. از این رو حوزه آبخیز نومه رود با مساحتی معادل 50 کیلومتر مربع در شمال ایران و در بخش جنوبی شهرستان نور انتخاب شده است. در این تحقیق از تلفیق نقشه های کاربری اراضی، طبقات شیب، جهت، نوع خاک و ژئومورفولوژی، نقشه واحدکاری به دست آمده است. سپس در هر یک از واحدهای کاری، به اندازه گیری میزان رواناب و رسوب معلق تولیدی حاصل از ایجاد رگباری با شدت 8/52 میلی متر بر ساعت و تداوم 30 دقیقه-ای توسط دستگاه شبیه ساز باران در پلات 0625/0 مترمربعی و در سه تکرار مبادرت گردید. تجزیه و تحلیل های آماری که با استفاده از تحلیل آنالیز واریانس انجام شد نشان داد که اختلاف معنی داری بین واحدهای کاری مختلف از نظر مقدار رواناب و رسوب معلق در سطح اطمینان 05/0 وجود دارد. به طورکلی در این بین، اراضی مرتعی از نظر تولید مقدار رواناب و رسوب معلق در رتبه اول و اراضی کشاورزی رهاشده در رتبه دوم اهمیت قراردارند.
    کلیدواژگان: حوزه آبخیز نومه رود، فرسایش آبی، بارانساز، رواناب، رسوب معلق
  • میر امید هادیانی، سعید جهانبخش، مجید رضایی بنفشه، یعقوب دین پژوه صفحه 15
    بدون شک یکی از پارامترهای موثر بر نوع ریزش های جوی، سیستم بارندگی و گرادیان بارش، شرایط توپوگرافی حاکم در منطقه می باشد. در مناطق شمالی کشور نزدیکی کوه و دریا که در برخی مناطق به کمتر از 10 کیلومتر می رسد و همچنین وجود رشته کوه البرز سبب شده که انواع سیستم های بارندگی در بازه های زمانی کوتاه مدت به شدت وابسته به شرایط توپوگرافی منطقه باشد. در این تحقیق به بررسی اجمالی تاثیر شرایط توپوگرافیک و نقش رشته کوه البرز بر انواع بارش و مقادیر مجموع بارش سالانه منطقه پرداخته و گرادیان بارندگی به تفکیک شرایط توپوگرافیک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق در استان مازندران حاکی از غیریکنواختی تغییرات گرادیان بارش در طبقات ارتفاعی مختلف ژئومورفولوژیکی و عدم وجود گرادیان مشخص در مناطق دشت و تاثیر به سزای توپوگرافی کوهستانی بر سیستم بارش و گرادیان بارندگی است.
    کلیدواژگان: گرادیان بارندگی، توپوگرافی، البرز مرکزی
  • ایمان تیری مشهدسر، عسکری حسین پور، هادی کیا دلیری، صابر قاضی، عباس تقی پور گل سفیدی، بهروز علیپور صفحه 27
    از ویژگی های مهم پایداری درختان ضریب قدکشیدگی می باشد، از نسبت قطر برابرسینه به ارتفاع به دست می آید و می تواند راهنمای بسیار خوبی در عملیات پرورشی باشد، با استفاده از آن توسط محققین مختلف، نظیر بورشل وهاس معیارهای متفاوتی جهت سنجش پایداری درختان و رویشگاه بیان شده است. از جمله مناطقی که در شمال کشور با گونه زربین جنگل کاری شده اند می توان به مناطق درون (بابلکنار) ازدارسی (بندپی شرقی) و کمل بسر (بندپی غربی) در عرصه های جنگلی شهرستان بابل اشاره نمود، باتوجه به اهمیت ضریب قدکشیدگی در پایداری درختان، به مطالعه در خصوص پایداری توده های دست کاشت زربین مطابق معیار بورشل وهاس پرداخته شد.
    در این بررسی از روش آماربرداری صددرصد به منظور گردآوری داده ها (ارتفاع و قطر برابرسینه) برای تعیین ضریب قدکشیدگی استفاده گردید و به کمک این ضریب برای گونه های سوزنی برگ مطابق معیار بورشل وهاس به مقایسه پایداری درختان زربین در مناطق فوق پرداخته شد (ضریب قدکشیدگی کمتراز45 بیانگر رویش در فضای باز، بین 45- 80 پایدار، بین 80-100 ناپایدار و بیش از 100 بسیارناپایدار) ودر نهایت توسط آزمون آنوا ودانکن مشخصه های برداشت شده در شیب ها وجهت های مربوط به هر منطقه به تفکیک مقایسه شدند. در این پژوهش ضریب قدکشیدگی برای مناطق درون 95، ازدارسی 3/82 و کمل بسر 4/81 درصد تعیین گردید که باتوجه به معیار بورشل وهاس مشخص شد سه منطقه فوق الذکر به دلیل داشتن ضریب لاغری بین 100 – 80 دارای عدم پایداری هستند.
    کلیدواژگان: مقایسه پایداری، معیار بورشل وهاس، ضریب قدکشیدگی، زربین، شهرستان بابل
  • میر مظفر فلاح چای صفحه 41
    برای رسیدن به جنگلی پویا و حفظ گونه های اصلی در جنگل و کمک به تجدید حیات طبیعی روش بهره برداری نزدیک به-طبیعت می تواند اصلی ترین راه کار نگهداری از جنگل های شمال کشور باشد. در این مطالعه تنوع گونه های درختی و علفی در روشنه های ایجادشده ناشی از برش تک گزینی در سری 7 جنگل های شن رود سیاهکل پارسل 704 مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا با جنگل گردشی تعداد 35 روشنه در سه دسته با مساحت های 200-100 و300-200 و400-300 مترمربعی تعیین گردید و از هر دسته بصورت تصادفی 5 روشنه و در کل 15 روشنه، جهت آماربرداری انتخاب گردید. برای بررسی پوشش علفی در طول دو قطر روشنه، قطعات فرعی 2 2 متری با فاصله یک متر از هم به صورت سیستماتیک پیاده گردید. این مطالعه نشان داد که با افزایش سطح روشنه ها تعداد (غنا) و فراوانی (یکنواختی) گونه های درختی افزایش داشته اما دارای نظم خاصی نمی باشد. همچنین در روشنه های 2-1 آری 20 گونه گیاهی و در روشنه های 3-2 آری 21 گونه گیاهی و در روشنه های 4-3 آری 23 گونه گیاهی مشاهده گردید. اندازه گیری شاخص های مختلف تنوع نشان داد که در روشنه های 400-300 متر مربعی شاخص تنوع شانون- وینر با مقدار 799/ 2 دارای بیشترین مقدار بوده و بر اساس محاسبه ارزش و اهمیت هر گونه (SIV) در هر یک از روشنه ها نیز بیشترین اهمیت را به گونه راش و کمترین آن را به گونه های لیلکی، گلابی وحشی و سیب وحشی اختصاص می دهد.
    کلیدواژگان: تک گزینی، تنوع درختی، جنگل های سیاهکل، روشنه
  • شیرزاد محمدنژاد کیاسری، خسرو ثاقب طالبی، رامین رحمانی، محمد عموزاد صفحه 55
    این تحقیق به ارزیابی تنوع بی مهرگان خاکزی در عرصه های جنگل کاری توسکای ییلاقی، پلت، بلندمازو، زربین و عرصه جنگل طبیعی مجاور آن ها در منطقه دارابکلا می پردازد. در زمان تحقیق این توده ها 20 ساله بوده اند. در طول یک سال نمونه-برداری از بی مهرگان خاکزی به صورت فصلی و با استفاده از استوانه ای به سطح مقطع 81 سانتی مترمربع تا عمق 10 سانتی متر خاک انجام پذیرفت. در ارتباط با کرم های خاکی بالغ نیز 200 پلات یک مترمربعی به عمق 10 سانتی متر حفر گردید و نمونه-های بالغ با روش دست چین جمع آوری شدند. همچنین در هر مرحله از نمونه برداری، متغیرهای متعددی از ویژگی های توده، لاشبرگ و خاک مورد اندازه گیری قرار گرفت. براساس نتایج تحقیق حاضر جنگل کاری های پهن برگ افزایش تنوع زیستی بی مهرگان خاکزی را موجب شده و از نظر تنوع بی مهرگان خاکزی نیز عرصه جنگل کاری توسکا از بالاترین میزان و جنگل-کاری زربین کمترین میزان را به خود اختصاص داده است. تجزیه وتحلیل مولفه های اصلی نیز نشان داد تغییرات فصلی تنوع بی مهرگان خاکزی در تیمارهای مختلف تحت تاثیر متغیرهای درجه حرارت، تاج پوشش، شدت نور نسبی، رطوبت لاشبرگ، رطوبت خاک و مقدار نسبت کربن آلی بر فسفر لاشبرگ است.
    کلیدواژگان: جنگل کاری، جنگل طبیعی خزری، بی مهرگان خاکزی، تنوع، غنا
  • آژنگ تاج دینی، داود ربیع، احمد جهان لتیباری، شادمان پورموسی صفحه 71
    در این تحقیق به منظور گسترش صادرات محصولات متنوع صنایع مبلمان چوبی و دستیابی به بازارهای منطقه ای که از جمله اهداف کلان توسعه صنعتی و اقتصادی کشور بوده و در راستای سند چشم انداز می باشد، شاخص های موثر بر صادرات این محصول با استفاده از روش های تحقیق اسنادی و پیمایشی نمونه 90 نفری در قالب طراحی پرسشنامه هایی استاندارد و استفاده از نظرات متخصصین و صاحب نظران آگاه در دانشگاه و صنعت و دیگر نهادهای مرتبط در هشت گروه اصلی تعریف شدند. میزان اهمیت شاخص های اصلی با روش دلفی تعیین و با در نظر گرفتن کلیه الزامات روش طیف لیکرت بدون اعمال و با اعمال ضرایب اهمیت نسبی هر شاخص، رتبه بندی نهایی شاخص های موثر بر صادرات محصولات مبلمان چوبی انجام پذیرفت. نتایج نشان دادند که علی رغم یافته های بسیاری از محققین، شاخص های دانش و مدیریت، حمایت های دولت از تولیدکنندگان داخلی و نوآوری در زمینه های مختلف فن آوری تولید، بسته بندی، طراحی محصول و غیره به ترتیب در الویت اهمیت قرار دارند. شاخص های نیروی انسانی، مزیت رقابت نسبی، اقتصادی (هزینه ای)، مواداولیه و محصول نهایی، و محدودیت های محیطی که نشان دهنده ی عوامل غیرقابل کنترل هستند، به ترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار دارند. بنابراین ملاحظه می گردد که دلایل عمده عدم توفیق در صادرات مبلمان چوبی و ازدست دادن بازارهای منطقه ای به نفع کشورهایی از قبیل چین و ترکیه ریشه در عواملی غیر از کمبود مواد اولیه و ساختارهای تولید داشته و نتیجه گیری می شود که توجه بیشتر به استفاده از مدیران دانش محور، ارایه آموزش های کاربردی، حمایت جدی دولت از صادرکنندگان و تولید کنندگان داخلی و ضرورت نوآوری در زمینه های مختلف، بسیار ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: شاخص، مبلمان چوبی، صادرات، طیف لیکرت، روش دلفی
  • عبدالله حسین زاده، محسن غلام نژاد، رامین ویسی صفحه 89
    هدف از این تحقیق بررسی امکان به کارگیری چوب گونه بید با نسبت های مختلف اختلاط با سایر گونه های چوبی مصرفی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران بر خواص نوری و مکانیکی کاغذ روزنامه حاصل از خمیر شیمیایی/ مکانیکی (4CMP) و بر اساس شرایط کارخانه بود. به این منظور از گونه بید به طور خالص و مخلوط با خمیر CMP کارخانه، کاغذ دست ساز ساخته شد. درصدهای اختلاط شامل 15، 30، 45 و 60 درصد از خمیر بید با خمیر کارخانه انتخاب شد. پس از ساخت کاغذهای دست ساز، ویژگی های نوری مانند شفافیت، ماتی و زردی و ویژگی های مقاومتی شامل مقاومت به پارگی، مقاومت به ترکیدن، مقاومت کششی، طول پارگی و شقی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش نسبت اختلاط خمیر بید، میزان روشنی کاغذ کاهش و زردی و ماتی کاغذ نسبتا افزایش می یابد. بالاترین ویژگی های مکانیکی کاغذهای دست ساز مانند مقاومت به ترکیدن در نسبت 30 درصدی، مقاومت به پارگی در نسبت های 30 و 60 درصدی، مقاومت کششی، طول پارگی و شقی نیز عمدتا در نسبت های 45 و 60 درصدی اختلاط خمیر بید با خمیر CMP کارخانه مشاهده شد که در شرایط نسبتا برابری با کاغذهای کارخانه قرار داشتند.
    کلیدواژگان: خمیر بید، CMP، درصد اختلاط، خواص نوری، ویژگی های مقاومتی
  • محسن صفاری، ابراهیم ایوبی، رضا بخشی، مجید کیایی صفحه 105
    در این تحقیق، ارتباط بین شرایط اقلیمی و پهنای دوایر رویشی گونه بلوط بلند مازو در حوزه 32 طرح تلیم رود واقع در منطقه دوهزار تنکابن مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد سه اصله درخت سالم بلوط انتخاب و از هر درخت یک دیسک از ارتفاع برابر سینه قطع و کدگذاری و به آزمایشگاه دانشگاه تهران منتقل شد. میزان پهنای دوایر رویش با استفاده از بینوکلار محاسبه شد و سپس ارتباط بین پهنای دوایر رویشی و شرایط اقلیمی با استفاده از همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفت. روند تغییرات پهنای دوایر رویش در سال های آغازین رویش افزایشی و در سال های پایانی این دوره کاهشی است. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط بین پهنای دوایر رویش با بارندگی ماه آوریل منفی است و در سایر ماه ها این ارتباط معنی دار نیست. ارتباط منفی بین پهنای دوایر رویش با متوسط دمای ماه های ژانویه، فوریه، مارچ و جولای و همچنین با حداقل دما ماه های ژانویه، فوریه و جولای وجود دارد. مطالعه ارتباط بین پهنای دوایررویش با رطوبت نسبی نشان-داد که بالاترین همبستگی بین پهنای دوایر رویش با رطوبت نسبی در ماه نوامبر (153/0R2=) و پایین ترین همبستگی بین پهنای دوایررویش با رطوبت نسبی در ماه فوریه (001/0R2=) مشاهده گردیده است.
    کلیدواژگان: گاه شناسی، بلوط بلندمازو، حلقه های رویشی، دما، بارندگی
  • امیر لشگری صفحه 115
    به منظور بررسی مقاومت کششی در اتصال پین چوبی (دوبل) اثر قطر پین چوبی در سه مقدار 6، 8 و10 میلی متر و فاصله بین پین ها در سه مقدار 20، 25 و 30 میلی متر در 3 نوع گونه چوبی راش (Fagus orientalis)، توسکا (Alnus subcordata) و نوئل (Picea abies) مورد توجه قرار گرفت. برای ساخت اتصالات T شکل ابعاد عضوها 5/2×5×5 سانتی متر در نظر گرفته شد. نوع گونه چوبی پین مورد استفاده در این تحقیق از جنس ممرز (Carpinus betulus) بود که پین چوبی متداول در بازار است. چسب مورد استفاده به عنوان ماده کمکی نیز پلی وینیل استات (چسب سفید نجاری) می باشد. از ترکیب عوامل متغیر فوق در اتصال پین چوبی 27 تیمار به وجود آمد که با توجه به 4 تکرار جمعا 108 نمونه T شکل ساخته و مقاومت کششی اتصالات هریک اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آزمون های مکانیکی حاکی از آن است که بیشترین مقاومت کششی مورد بررسی مربوط به اتصالات گونه راش و کمترین مقدار آن مربوط به گونه نوئل است. ضمن آن که بیشترین و کمترین مقاومت کششی به ترتیب مربوط به پین با قطر 8 و 10میلی متر می باشد. با افزایش قطر دوبل از 6 به 8 میلی متر مقاومت کششی افزایش و با افزایش قطر دوبل به10میلی متر مقاومت مزبور کاهش می یابد. بیشترین مقاومت کششی مربوط به فاصله 25 میلی متری می باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت کششی، اتصال T شکل، پین چوبی، پلی وینیل استات
  • علی ورشویی تبریزی، رضا حسین پورپیا، مجتبی سلطانی، محمد طلایی پور صفحه 127
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ماده جفت کننده بر خصوصیات میکروسکوپی و جذب آب در نانو کامپوزیت های ساخته شده از الیاف دورریز خمیر کاغذ سولفیت و سیمان انجام گرفته است. در این پژوهش هشت تیمار شامل تاثیر دو سطح ماده جفت کننده بر پایه آمینو سیلان (0 و6 درصد وزنی الیاف) و چهار سطح نانو سیلیس (0، 5/0، 1 و 3 درصد جایگزینی وزنی سیمان) به عنوان عوامل متغیر و میزان الیاف و آب به ترتیب در سطح 10 درصد و نسبت یک به یک وزنی سیمان ثابت، بر خصوصیت جذب آب نمونه های ساخته شده مورد بررسی قرار گرفت. کلیه نمونه ها مطابق با استاندارد BS 1881: Part 122-1983 در سه مرحله جامد، مایع و اختلاط نهایی ساخته و مورد آزمایش قرار گرفتند. تصاویر میکروسکوپی5SEM جهت بررسی خواص ریز ساختاری کامپوزیت ها از نمونه ها تهیه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش مقدار نانو ذرات سیلیس، جذب آب در مقایسه با نمونه شاهد کاهش یافت، همچنین افزودن ماده جفت کننده موجب افزایش جذب آب گردید. از طرفی اثر متقابل نانوذرات سیلیس و ماده جفت کننده در مقایسه با نمونه های شاهد که حاوی مقدار 10 درصد الیاف آزبست بوده اند، نشان دهنده کاهش میزان جذب آب بوده است. نمونه های حاوی 3 درصد نانو ذرات سیلیس و 6 درصد ماده جفت کننده دارای کمترین میزان جذب آب بوده اند. همچنین تصاویر SEM حاکی از بهبود ریزساختاری نانوکامپوزیت-ها با افزودن ماده جفت کننده بود.
    کلیدواژگان: کامپوزیت، خمیر کاغذ سولفیت، نانو سیلیس، جفت کننده، آزبست
|
  • M.R. Javadi, Gh. Zehtabian, H. Ahmadi, Sh. Ayobi, M. Jafari Page 1
    Nowadays, in many countries, water erosion process and that's results is one of the most important bioenvironmental problems, therefore, the study of this process is necessary. Towards this attempt, Nomeh Rood watershed with an area 50 Km2 was selected. This area was located in the north of Iran and south of Nour city. In this study the Land use, slope, Aspect, soil types and geomorphology maps were intersected، in order to prepare work units map. In each work units، the experiments run were taken place by using rainfall simulator through failing rainfalls with the intensity of 52/8 mm. h-1 and 30 min duration on a 0/0625m2 plot with three replicates. The statistical Analysis، with using ANOVA، showed that there is significant difference between runoff generation suspended sediment and suspended sediment concentration with in 0. 05 confident level. Generally, the rangelands from to view these points are on the first level and the non crop land areas are on the last level.
  • O. Hadiani, S. Jahanbakhsh, M. Rezai Banafshe, Y. Dinpajouh Page 15
    Undoubtedly, regional topographic condition is one of the most important parameters that influence to the type of precipitation, precipitation system and it's gradients. In north of Iran, to be close the northern mountains and the sea in some areas "less than 10 km in some areas" and existence of Alborz mountain caused a variety of precipitation systems in the short interval strongly dependent on topographic conditions of the region. In this research the effect of topographic conditions and the role of the Alborz mountain range studied on types of precipitation, amounts of annual rainfall and it's gradient. The results showed, in Mazandaran province suggests non-uniform changes in precipitation gradient in different elevation classes and different geomorphologic disturbance gradient in the plain areas and mountainous topography influence on the precipitation system it's gradients.
  • I. Tiry Mashhadsar, A. Hoseinpoor, H. Kiadaliry, S. Ghazi, A. Taghipoor Golsefidi, B. Alipoor Page 27
    One of the important features of the trees stability is the slenderness coefficient which is the result of diameter at breast height on the height, could be a very good predictor in the tending operation which help, the researchers, such as Burschel and Huss, have claimed different scales for evaluating the stability and the growth of the trees. Among the places which had been forested with the piles kind in the north of the country, we can mention some place such as Babol kenar, Ezdarsi (East Bandpay) and Kamel besar (West Band pey) in the jungle area of the city of Babol. With regarding the importance of the slenderness coefficient in the tree's stability, the stability of the hand plantedstand of piles (Cupressus sempervirens L. var. Horizontalis) according to the Burschel and Huss scale had been studied. In this survey, one hundred percent statistics for the aim of data gathering (height and diagonal) for the nomination of the slenderness coefficient was used and with the help of this for the type soft woods according to the Burschel and Huss scale, the comparison of the stability of Cupressus sempervirens L. var. Horizontalis in those places (that was mentioned) was done (the slenderness coefficient less than 45 demon starting unstable, and more than 100 is very unstable). Finally the “Anova and Duncan“’s test the gained features in the slopes and the directions related to each place, were compared, separately. In this research the slenderness coefficient for the internal places was nominated 95 Ezdarsi 82.3 and Kamelbesar 81.4 percent. According to the Borshel and Hass scale it was declared that these 3 places for having the slenderness coefficient between 80-100 are unstable.
  • M.M. Fallahchai Page 41
    To reach a dynamic forest and preserve the original species in forest and help the natural life restoration the exploitation method of close to nature can be the most essential technique in preserving the north forests of the country. In this study the diversity of tree and grassy species was considered in the gaps made due to single selection cutting in the seventh series Siyahkal shenround forests parcel 704. At the beginning by spryer forest 35 gaps in three groups with the menstruations 100- 200, 200- 300, 300- 400 square meters were assigned and randomly from each group 5 gaps and totally 15 gaps were selected on account of inventory. In order to consider the grass covering along the length of two diameters of gaps, the pieces with size of 2´2 meters, and one meter distance from each other were performed systematically. The study showed that with increase of gaps surfaces the number (richness) and quantity (evenness) of the tree species increases but it doesnt have a specific order. Also, 20 botanical species in the gaps of 1-2R, 21 botanical species in the gaps of 2-3R, 23 botanical species in the gaps of 3-4, was observed. To measuring the different diversity indexes showed that in the gaps with 300- 400 square meter, the shannon winner index with the amount 2.799 had the highest value and according to the calculated value and importance of each species (SIV) in each of the gaps the most importance was allocated to the fagus species and the lowest importance was allocated to, Honey locust, malus and pyrus species.
  • Sh. M. Kiasari, K. Sagheb-Talebi, R. Rahmani, M. Amoozad Page 55
    The objective of this study was to evaluate the soil invertebrates diversity within plantations of Alder (Alnus subcordata C. A. Mey.), Maple (Acer velutinum Bioss.), Oak (Quercus castaneifolia C. A. Mey.), Cypress (Cupressus sempervirens var. horizontalis) with an adjacent mixed broad leaved forest in Darabkola (Mazandaran-Iran). In the time of study the plantations were 20 years old. For this purpose, invertebrates were seasonally sampled for one year, using 200 core soil samples (81 cm2 cross section) to a depth of 10 cm. The invertebrates were extracted by Berlese funnel and counted by Binocular. Also 200 soil pits of 100×100 cm2 and 10 cm depth were taken and adult earthworms were collected by hand counting. More over, various parameters of the stands and soils were measured in each microsample plot. The results of this research showed that the forestation activities with hardwood tress improves the diversity of the soil invertebrates. The soil invertebrates diversity in the Alder plantation was significantly greater than the other treatments where as the diversity in the Cypress plantation was significantly lower than the other treatments. Also the analysis of PCA showed that the parameters of temperature, crown canopy, relative light intensity, moisture content of soil and litter and the amount of P/C of litter took an important role in seasonal differences of soil invertebrates diversity in all treatments.
  • A. Tajdini, D. Rabie, A. Jahan Latibari, Sh Pourmousa Page 71
    In the present research an attempt has been made to account for the effective idiceson the export of the country’s wooden furniture. Presented in eight major classes, thisclarifying account aims at developing the export rate of the wooden furnitureindustry’s various products and finding access to the regional markets both of whichare envisaged in the country’s macro objectives for industrial and economic growthand are further in accordance with the Outlook Plan. The methodology is ofdocumentary and process-oriented approach in which a standardized questionnare wasdesigned and handed out among 90 sample subjects. Also included are the views of theprofessionals and figures of the field at the university and wooden furniture industrylevel as well as other related fields. The saliency of the major indices has beenidentified through Delphi’s method in a meeting with the wooden furniture specialists.The requirements of the Likert’s spectrum approach with and without application ofthe saliency coefficients for each index have been met and the final ranking of theeffective indices assessed. The results show that unlike what many scholarsascertained the indices of knowledge and management, governmental supports fordomestic producers and innovation in various aspects of the production technology,packing, product design and etc. are successively salient. The indices of humanresource, advantage of the relative competition, economy (expenditure), raw materialand the final product, and the environmental limitations signifying the uncontrolablefactors are of the next saliency level accordingly. Thus, it can be concluded that thefailure of the wooden furniture industry in exporting its products and gaining a share inthe regional markets, to the benefit of such countries as China and Turkey, must besought more in the level of employment of the knowlagable managers, introduction ofthe applied trainings, serious governmental supports for the domestic producers andexporters as well as the necessitating innovation in various aspects than the shortage ofthe raw material and production structure.
  • A. Hosseinzadeh, M.Gholamnejad, R. Veisy Page 89
    The purpose of this research was feasibility usage of willow wood by different mixing ratios with other conventional wood species from Mazandaran wood and paper factory, on the optical and mechanical properties of newsprint from a chemi/mechanical pulp (CMP) based on Factory conditions. Therefore some handsheet papers were made of pure and mixed pulps (by willow wood pulp and mixed wood pulp) componds. Mixing ratios include 15, 30, 45 and 60 percent of the willow pulp with factory pulp were selected. After making the hand sheets, the optical properties such as brightness, opacity, yellowness, and mechanical properties include tear, burst, tensile, breaking length and stiffness were measured. The results showed that wtih increasing of the mixing ratio of Willow pulp, the amount of hand sheets brightness was reduced. However, the yellowness and opacity was improved. The highest mechanical properties of hand sheets such as burst, tear, tensile, breaking length, stiffness were observed on 30%, 30% and 60%, 45% and 60% of mixing ratios, respectively.
  • M.Saffari, E.Ayyoubi, R.Bakhshi, Majid Kiaei Page 105
    In this research, the relation between climate and growth rings width of oak wood has been investigated in region 32 of Talimroud forestry plan which located in Dohezar Tonekabon forests. Hence, three sound oak trees were selected, then from each of them a disk in the breast height were cutted. Then, the prapered discs transferred to Tehran university laboratory and their growth rings width was measured by binocular. After that, the relation between these amounts and climatic conditions (temperature, precipitation and relative humidity) was calculated. Results showed that changes rate of growth rings width have increased in the first years of growth and then decreased in the final years of tree life. A negative relationship between the growth rings width and precipitation was observed in April and there was no significant relationship in other months. There was a negative relationship between growth rings width and average monthly temperature in January, February, March and July. Also a negative relationship between growth rings width and average minimum temperature was found in January, February and July. Study on relationship between growth rings width and relative humidity showed that the maximum correlation occured in November (R2=0/153) and the minimum correlation occured in February (R2=0/001).
  • A. Lashgari Page 115
    For investigation of withdrawal strength in dowel joint, the effect of doweldiameter (6,8 and 10 mm), distance between dowels (20,25 and 30 mm) andwood type (Beech, Alder and Spruce) were studied. The dimensions of malcingT-form Joint in dowel Joint were 5*5*2.5cm. Type of wooden dowel using inthis research was carpinus betulus which is the common dowel in malced. Also,PVA was used in dowel joint a glusive. According to, 27 treatment and 4replicate, totaly 108 T-shape samples were tested. The results indicated that thehighest and lowest withdrawal strength has been shown in beech and spruse,respectively. By increasing the dowel diameter from 6-8mm, the withdrawalstrength increased, and with increase of dowel diameter to 10mm, this propertydecreased. The highest withdrawal strength was related to 25mm distance.
  • A.Varshoee Tabrizi, R.Hosseinpour Pia, M.Soltani, M.Talaeepour Page 127
    The purpose nose of this research is to study the effect of coupling agent on microscopy and water absorption properties of nanocomposites which are made by residual sulfite pulp paper fiber and cement. Eight treatments as variable factors including the effect of the two levels of coupling agent based on Amino Silane (0,6 percent of fiber weight) different percentages of Nano silica (0,0.5,1,3 in respect to dry cement weight), the ratio of water and and fiber at 10% on water absorption property of samples were investigated. All specimens are made and tested during the BS 1881: Part 122-1983 standard during three solid, liquid and final blending stages. Microstructure properties are analyzed by Scanning Electron Microscope (SEM). The results demonstrate that water absorption of fabricate nanocomposites decrease compared to control sample which had 10% Asbestos fiber by enhancing nano-silica particles. Additionally water absorption is decreased by adding the coupling agent. On the other hand water absorption decrease by the synergic effect of nano-silica and coupling agent. However, the specimen with 3% nano-silica and 6% coupling agent had the lowest water absorption compared to others. Further- more, improving microstructure of bio-nanocomposites by adding the coupling agent was shown by SEM images.